• Belangrijke mededeling! Met ingang van heden is ons WHATSAPP NUMMER veranderd naar 0182 - 20 00 11.
  Wilt u ons liever bellen? Dat kan op ons bekende nummer 0182 - 20 00 22. Uiteraard blijven we ook per e-mail bereikbaar op info@tandartspraktijkwestergouwe.nl

 • Kindertandarts

   

  De kindertandarts heeft een speciaal aandachtsgebied voor kinderen en kent het gedrag dat bij de leeftijd van het kind past

  Extra aandacht en geduld bij kinderen

  Kinderen hebben vaak meer aandacht en aangepaste tandheelkundige behandeling nodig. Kinderen hebben een andere belevingswereld dan een volwassene. Een ‘reguliere’ tandarts kan ook heel goed kinderen behandelen.  Bij kinderen is er een beetje meer aandacht en geduld voldoende om ze goed te kunnen behandelen en kun je erop vertrouwen dat de tandarts van tandartspraktijk Westergouwe goed kinderen kan behandelen.

  Verder wordt de behandeling van kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. De behandeling is dus kosteloos.

  Nieuwe patiënten

  Wilt u patiënt worden? Wij nemen zowel nieuwe patiënten aan bij de tandarts als bij de mondhygiënist. Schrijft u zich in via:

  info@tandartspraktijkwestergouwe.nl
  0182 - 20 00 22

  Kindertandarts

  Mocht het onverhoopt toch niet lukken om een kind te behandelen dan zetten we de gespecialiseerde kindertandarts in. Soms is de angst bijvoorbeeld zo groot of zijn de gebitsproblemen zo ingewikkeld dat de kindertandarts het beter – tijdelijk – kan overnemen.

  Vertrouwen

  De tandarts maakt op subtiele wijze eerst contact, waardoor vertrouwen ontstaat. De tandarts legt van tevoren duidelijk uit wat er gaat gebeuren en houdt zich daaraan. De tandarts weet precies wanneer ie beter kan afwachten om een levenslange tandartsangst te voorkomen en  wanneer ie juist even moet doorzetten om het gebit te redden.

  Tijdelijke verwijzing

  Officieel  behandeld de tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen, kinderen van 0 tot 17 jaar. Maar de meeste kinderen die de tandarts voor het eerst bezoeken zijn rond de twee jaar. In veel gevallen gaat het om het kind te laten wennen aan de geluiden en werkwijze van de tandarts als uzelf voor een controle komt. Over het algemeen ontwikkelen deze kinderen die in zo’n vroeg stadium  gewenning hebben gedaan nauwelijks tandartsangst.

  Naar de Tandarts?

  Wanneer je denkt dat jouw kind beter door onze tandarts behandeld kan worden, nodigen we je uit dat met jouw tandarts te bespreken en ben je van harte welkom bij Tandartspraktijk Westergouwe.

  Patiënt worden

  Tandartspraktijk Westergouwe begrijpt dat ze buiten winst draaien ook nog een sociale verantwoordelijkheid heeft. Oog voor people, (dan pas) profit. Tandartspraktijk Westergouwe uit deze sociale betrokkenheid door per jaar 10 mensen die onder het sociale bestaansminimum leven, onder bewind voering staan of vluchteling zijn, gratis tandheelkundige hulp te verstrekken.

  Wilt u in aanmerking komen voor deze gratis tandheelkundige hulp? Vul dan het contactformulier in. Wij doen een gedegen onderzoek of u daadwerkelijk aan de genoemde criteria voldoet

  Tandartspraktijk Westergouwe

  Tandartspraktijk Westergouwe is een tandartspraktijk waar gestreefd wordt naar tandheelkunde van hoogwaardige kwaliteit. Met het gehele team zetten wij ons in om u de best mogelijke mondzorg te geven.

  Contactgegevens

  Burgemeester van Dijkesingel 49
  2809 RB Gouda

  0182 - 20 00 22
  info@tandartspraktijkwestergouwe.nl
    0182 - 20 00 11 (alleen WhatsApp)

  Spoed

  Bij acute pijn of andere spoedgevallen, belt u naar Dental 365, Van Limburg Stirumstraat 1, 2805 BD te Gouda. Telefoonnummer 085-0189444