• Belangrijke mededeling! Met ingang van heden is ons WHATSAPP NUMMER veranderd naar 0182 - 20 00 11.
  Wilt u ons liever bellen? Dat kan op ons bekende nummer 0182 - 20 00 22. Uiteraard blijven we ook per e-mail bereikbaar op info@tandartspraktijkwestergouwe.nl

 • Behandelingen

   

  Halfjaarlijkse controle

  De halfjaarlijkse controle is belangrijk om een goed gebit te behouden. De tandarts kijkt volgens een stappenplan naar de gezondheid van uw tanden en tandvlees. Het advies is om minimaal 2 keer per jaar bij de tandarts langs te gaan voor een halfjaarlijkse controle.

  Tijdens een halfjaarlijkse controle, kunnen meerdere zaken aan het licht komen. Poets u goed? Heeft u gaatjes? Hoe staat het tandvlees ervoor? Dat zijn belangrijke vragen, zodat u een goed beeld heeft van uw mondsituatie. In sommige gevallen kunnen er röntgenfoto’s worden gemaakt. Men maakt deze foto’s om cariës (gaatjes) uit te kunnen sluiten.

  Kinderen kunnen vanaf het moment dat ze tandjes krijgen bij ons terecht. Ons verzoek is dan ook om ze al op jonge leeftijd mee te nemen en u ze kunt laten wennen aan een tandartsbezoek. Tot 18 jaar wordt dit vanuit de basisverzekering vergoed en is het bezoek dus kosteloos.  

  De tandarts kan tijdens een halfjaarlijkse controle besluiten om u door te verwijzen naar een specialist. Hierbij kunt u denken aan de mondhygiënist, de kaakchirurg of de orthodontist.

  Samen zorgt de tandarts ervoor dat de patiënt op de hoogte is van zijn of haar mondsituatie. De tandarts zal uitleggen welke behandelingen eventueel nodig zijn en wat aan preventie gedaan kan worden.

  Nieuwe patiënten

  Wilt u patiënt worden? Wij nemen zowel nieuwe patiënten aan bij de tandarts als bij de mondhygiënist. Schrijft u zich in via:

  info@tandartspraktijkwestergouwe.nl
  0182 - 20 00 22

  Vullingen

  Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, kan de tandarts dit restaureren met een vulling. Als u dat wenst, werken we met lokale verdoving. We werken met tandkleurige (witte) vulmaterialen. Ondanks speciale aanbrengmethoden, kan de gevulde kies de eerste tijd wat koud gevoelig zijn.

  Tandsteen verwijderen

  Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

  Wortelkanaalbehandeling

  Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies, bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich een of meer wortelkanalen, deze kanaal zijn gevuld met zenuwen. De zenuw kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken. Omdat de wortelkanalen in verbinding staan met het bot kan een ontsteking in de zenuw zich uitbreiden naar het kaakbot. Tijdens een wortelkanaalbehandeling maken we de wortelkanalen aan de binnenkant schoon, waarna de kanalen worden opgevuld.

  Kroon

  Een kroon is een ‘hoedje’ van porselein, dat over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. De kroon bestaat uit één stuk en geeft stevigheid en bescherming aan de tand of kies onder de kroon. Uw tandarts zorgt ervoor dat de kroon wordt aangepast aan de vorm en kleur van uw eigen tand of kies. Daardoor blijft uw gebit een natuurlijk geheel.

  Brug

  Een brug is één van de manieren om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (bestaande uit een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan twee aangrenzende natuurlijke tanden, de pijlers. De brug overspant de ruimte waar de tand of kies ontbreekt. De brug wordt met behulp van cement vastgezet.

  Patiënt worden

  Tandartspraktijk Westergouwe begrijpt dat ze buiten winst draaien ook nog een sociale verantwoordelijkheid heeft. Oog voor people, (dan pas) profit. Tandartspraktijk Westergouwe uit deze sociale betrokkenheid door per jaar 10 mensen die onder het sociale bestaansminimum leven, onder bewind voering staan of vluchteling zijn, gratis tandheelkundige hulp te verstrekken.

  Wilt u in aanmerking komen voor deze gratis tandheelkundige hulp? Vul dan het contactformulier in. Wij doen een gedegen onderzoek of u daadwerkelijk aan de genoemde criteria voldoet

  Tandartspraktijk Westergouwe

  Tandartspraktijk Westergouwe is een tandartspraktijk waar gestreefd wordt naar tandheelkunde van hoogwaardige kwaliteit. Met het gehele team zetten wij ons in om u de best mogelijke mondzorg te geven.

  Contactgegevens

  Burgemeester van Dijkesingel 49
  2809 RB Gouda

  0182 - 20 00 22
  info@tandartspraktijkwestergouwe.nl
    0182 - 20 00 11 (alleen WhatsApp)

  Spoed

  Bij acute pijn of andere spoedgevallen, belt u naar Dental 365, Van Limburg Stirumstraat 1, 2805 BD te Gouda. Telefoonnummer 085-0189444