Kindertandarts

De kindertandarts heeft een speciaal aandachtsgebied voor kinderen en kent het gedrag dat bij de leeftijd van het kind past

Extra aandacht en geduld bij kinderen

Kinderen hebben vaak meer aandacht en aangepaste tandheelkundige behandeling nodig. Kinderen hebben een andere belevingswereld dan een volwassene. Een ‘reguliere’ tandarts kan ook heel goed kinderen behandelen.  Bij kinderen is er een beetje meer aandacht en geduld voldoende om ze goed te kunnen behandelen en kun je erop vertrouwen dat de tandarts van tandartspraktijk Westergouwe goed kinderen kan behandelen.

 

Kindertandarts

Mocht het onverhoopt toch niet lukken om een kind te behandelen dan zetten we de gespecialiseerde kindertandarts in. Soms is de angst bijvoorbeeld zo groot of zijn de gebitsproblemen zo ingewikkeld dat de kindertandarts het beter – tijdelijk – kan overnemen.

Nieuwe patiënten

Wilt u patiënt worden? Wij nemen zowel nieuwe patiënten aan bij de tandarts als bij de mondhygiënist. Schrijft u zich in via:

info@tandartspraktijkwestergouwe.nl
0182-200022

Vertrouwen

De tandarts maakt op subtiele wijze eerst contact, waardoor vertrouwen ontstaat. De tandarts legt van tevoren duidelijk uit wat er gaat gebeuren en houdt zich daaraan. De tandarts weet precies wanneer ie beter kan afwachten om een levenslange tandartsangst te voorkomen en  wanneer ie juist even moet doorzetten om het gebit te redden.

Tijdelijke verwijzing

Officieel  behandeld de tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen, kinderen van 0 tot 17 jaar. Maar de meeste kinderen die de tandarts voor het eerst bezoeken zijn rond de twee jaar. In veel gevallen gaat het om het kind te laten wennen aan de geluiden en werkwijze van de tandarts als uzelf voor een controle komt. Over het algemeen ontwikkelen deze kinderen die in zo’n vroeg stadium  gewenning hebben gedaan nauwelijks tandartsangst.

Naar de Tandarts?

Wanneer je denkt dat jouw kind beter door onze tandarts behandeld kan worden, nodigen we je uit dat met jouw tandarts te bespreken en ben je van harte welkom bij Tandartspraktijk Westergouwe.